Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

Anders Sjöman om history marketing

|

Alla företag har en unikt historia. Rätt hanterad blir den en strategisk tillgång som verksamheten kan utnyttja för sin tillväxt. Hur det går till beskrivs i den nya boken “History marketing – Företagens historia som strategisk tillgång”, som Anders Sjöman skrivit och berättar mer om.

Tips! HSBs historia hos podcasten Staden

|

I år firar HSB sitt 100-årsjubileum, och i det senaste avsnittet av podcasten “Staden” berättar de historien om kooperationens historia.

Ny sajt om Gröna Lunds historia

|

Gröna Lund firar 140 år med historisk webbplats som bjuder på resa genom parkens fängslande historia.

Radio CfN #34 Bräcke Diakoni – ett sekel av värderingsstyrd vård

|

Samtal mellan författaren och biskopen Per Eckerdal, aktuell med boken ”Viljan att se, kraften att förändra: Bräcke diakoni under 100 år”, och Centrum för Näringslivshistorias forskningschef Anders Houltz, om diakoni, vårdföretagande och samhälle sedan 1923.

Årets industriminne 2023: Frövifors pappersbruksmuseum

|

Svenska industriminnesföreningens utmärkelse Årets industriminne går 2023 till Frövifors pappersbruksmuseum i Västmanland.

Ny tv-serie på UR: Sveriges moderna ekonomiska historia

|

”Sveriges moderna ekonomiska historia” är en ny tv-serie i åtta avsnitt som gjorts av Centrum för Näringslivshistoria och UR, och som nu finns att se på UR Play.

Halva priset på Företagshistoria 3 maj på Pressbyrån

|

Halva priset på alla tidningar på Pressbyrån på Pressfrihetens dag onsdagen den 3 maj. Passa på och köp senaste numret av tidskriften Företagshistoria till extra bra pris.

Tysta Maria tillbaka nästa år

|

Musikalen om entreprenören Maria Zoégas liv i sekelskiftets Helsingborg kommer tillbaka hösten 2024.

Radio CfN #33 Judiskt företagande och det moderna Europa

|

Nytt poddavsnitt! Benito Peix Geldart, Maja Hultman och Anders Houltz, redaktörer för ett färskt tema­nummer av tidskriften Jewish Culture and History, diskuterar ny forskning i skärnings­punkten mellan näringslivshistoria och judiska studier.

Inläst: Mytomspunnet forskningspalats på Grev Turegatan

|

Många förbipasserande genom åren har frågat sig varför det sitter ett hästhuvud i sten ovanför IVAs huvudentré på Grev Turegatan. Svaret ligger i byggnadens långa och växlingsrika historia. I hundra år har adressen varit en mötesplats där teknisk forskning presenterats, debatterats och till inte ringa del praktiserats. Lyssna på artikeln som podd!