Företag­samma Stockholm: Folkungagatan 110, Fernando Di Luca

UR ARKIVET AV: Anahi Davila 2023-07-13

Företag­samma Stockholm: Folkungagatan 110, Fernando Di Luca

Den 25-årige Fernando Di Luca kom från Rimini till Stockholm 1961. Han fick snabbt ett jobb som diskare på Grand Hôtel och mötte kärleken på dansgolvet som fick honom att stanna i Sverige. Följ med till Folkungagatan 110 där olivoljekungen Di Luca har sitt huvudkontor idag.

År 1971 startade Fernando företaget Zeta för att importera italienska livsmedel till Sverige. Några år senare blev han agent för Barilla och försökte lära svenska folket att pasta kunde vara något annat än makaroner. Men mest brann Di Luca för olivoljan…

Poddserien Företagsamma Stockholm

Följ med oss på en stadsvandring genom företagsamma Stockholm. Vi besöker 24 platser fyllda med svensk företagshistoria.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Centrum för Näringslivshistoria CfN AB, orgnr. 556546-9243 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.