UR Samtiden: Bruzaholms bruk - en överlevare
VISA BILDTEXT
Verkstaden på Bruzaholms bruk. Källa: Bruzaholms bruksmuseum.

FÖRETAGEN AV: Margarita Feldman 2021-07-08

UR Samtiden: Bruzaholms bruk – en överlevare

Lyssna på historien om ett traditionellt bruk som har tagit sig genom såväl goda som dåliga tider och finns kvar på samma plats än i dag.

I dag är Bruzaholms bruk i Småland ett högmekaniserat gjuteri. Men bruket har en lång historia som startar redan på 1660-talet då en länsman fick kungligt tillstånd att tillverka järn. Anders Houltz, forskningschef vid Centrum för näringslivshistoria, berättar historien om ett traditionellt bruk som har tagit sig genom såväl goda som dåliga tider och finns kvar på samma plats än i dag.

SE HELA FÖREDRAGET HÄR:

UR Samtiden - Berättelser ur svensk näringslivshistoria

Lyssna på våra medarbetare Anders Sjöman, Karin Jansson Myhr, Anders Houltz, Jenny Stendahl, Sara Johansson, Bartosz Petryk, Margarita Feldman, Anna Zeuthen, Krister Hillerud och Benito Peix Geldart som berättar om banbrytande företag, spännande händelser och unika föremål från den svenska näringslivshistorien på UR Samtiden.

Inspelat den 19 maj 2021 på Centrum för Näringslivshistoria. Hela serien kommer att sändas på Kunskapskanalen hösten 2021 men finns redan nu att se på UR Play.

Se hela serien här