Det var i slutet av september som det brittiska auktionshuset Christies sålde Audrey Hepburns originalmanus från filmen Breakfast at Tiffany’s. Det högsta budet för manuset och därtill bland det högsta som någonsin uppnåtts för ett filmmanus, kom från Tiffany & Co själva och låg på £632,750 (cirka 6,9 miljoner kronor). För den vinnande budgivningen stod Annamarie V. Sandecki, arkivarie på Tiffany & Co.

Det 140 sidor långa manuskriptet, baserat på en roman av Truman Capote, med kommentarer av Hepburn var ett av cirka 250 föremål ur skådespelarens egen privata samling som såldes av hennes två söner.

Rollen som den bekymmerslösa och stilfulla Holly Goligthly ses ofta som Hepburns främsta och gav henne en nominering till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. I öppningsscenen står en svartklädd Holly med pärlhalsband och svarta solglasögon utanför Tiffany’s butik på Fifth Avenue till tonerna av Henry Mancinis “Moon River” för vilken han fick en Oscar för bästa filmmusik.

– Besökare från hela världen reser fortfarande till vår ikoniska butik på Fifth Avenue för att uppleva sitt eget Audrey Hepburn-ögonblick framför våra skyltfönster.  Breakfast at Tiffany’s är en sådan ikoniskt verk i filmhistorien, och vi är stolta över att ha gjort manuset till en del av våra omfattande samlingar som ett sätt att hylla Tiffany’s populärkulturella arv. Berättar Caroline Naggiar, varumärkeschef på Tiffany & Co i ett pressmeddelande.