Komikerduons storhetstid var under 1960 och 70-talet med revyer som Gröna Hund på Gröna Lund, Spader Madame, Lindeman-sketcher och filmer som Picassos äventyr och Äppelkriget.

AB Svenska Ord grundades 1961 av Danielsson och Alfredsson för att möjliggöra deras konstnärliga verksamhet. I samarbete med Universitetsbiblioteket i Lund har Kulturen i Lund nu skapat en utställning med utgångspunkt i unikt arkivmaterial från komikerduons bolag AB Svenska Ord.

– Arkivmaterialet är väldigt rikt, vilket vi försöker ge en känsla för i utställningen. Att göra urvalet har varit fantastiskt roligt och svårt. Vi har försökt hitta sådan som är roligt för både Hasse och Tage-fans och för personer som inte har så mycket relation till dem, säger utställningsproducent Sofie Bergkvist .

Genom originalmanus, anteckningar, trycksaker, rekvisita och andra exempel från deras repertoar vill man ge besökarna en chans att komma den legendariska duon närmare. Utställningen ska berätta om såväl Hasse och Tages samhällsengagemang som om deras sätt att skapa komik.

Utställningen öppnar den 1 juli och pågår fram till den 14 januari 2018.