Min entreprenörsresa har varit mycket intensiv och lärorik. Jag startade mitt företag våren 2012, nybakad från universitetet och med näsan styrd mot nya mål. Det var inte särskilt många som trodde på mig när jag berättade att jag skulle starta ett företag som sysslar med krishantering, framförallt inte eftersom jag var 21 år när jag startade företaget. Jag fick många kommentarer om att jag borde ”ta ett riktigt jobb”, ”skaffa mer erfarenhet” och ”komma igen om några år”.

Hade jag lyssnat på dessa människor hade jag aldrig vågat ta min idé vidare. En viktig del i detta är att jag i gymnasieåren drev ett så kallat UF-företag och fick testa att driva ett eget bolag under ett års tid. Det gav mig goda förutsättningar för att förstå vad det innebär att vara entreprenör och att det faktiskt är ett alternativ för en framtida karriär.

Jag gjorde också ett aktivt val när jag fick dessa negativa kommentarer: Jag valde att ta mitt kön och min ålder till en fördel istället för att ta på mig offerkoftan och tycka synd om mig själv. Jag hittade ett nytt koncept och en ny väg för att hitta bättre arbetssätt för hur man arbetar med krishantering – och lyckades dessutom basera mina tjänster på vetenskaplig forskning. Resultatet? Ett lönsamt företag som sticker ut på marknaden, ökad kännedom kring området och fantastisk respons från tv, radio och tidningar.

Att vara ung innebär inte att man inte kan driva eget företag – det sitter inte i vilket kön du har eller hur gammal du är. Allt handlar om kompetens, vilja, ambition och drivkraft för att anta utmaningen. Jag har inte ångrat en sekund att jag valde att bli entreprenör, det är det bästa beslut jag hittills har tagit i livet.