Malin Alfredsson, Mariannelund, är vd för Cellwoodgruppen AB, ett familjeföretag som i dag finns på den internationella marknaden.

Jag börjar med det jag verkligen vill säga: Det är roligt att driva företag!

I dag är jag ungefär ”mitt i livet” och mitt liv har kommit att bli starkt påverkat av näringsfrihetsreformen från 1864.

Farfar köpte 1937 ett mindre företag i Mariannelund i Småland. Som ung hade jag inga tankar kring att det skulle bli en del av min framtid – men vad härligt det är att det går att ändra sig!! Det lilla företaget har vuxit och ytterligare några företag har tillkommit till industrigruppen Cellwoodgruppen, där jag är en av delägarna. Förutom Cellwoodgruppen är jag också lycklig ägare till Eksjö bokhandel. I denna bokhandel säljs det bara böcker och har så gjorts sedan 1843. På min fritid ägnar jag och min familj oss gärna åt vår skogsfastighet, som ju onekligen också är ett företag.

Drivkrafterna med företagandet är många. Några av de viktigaste är:

Företagen erbjuder arbetstillfällen (Cellwoodgruppen har ungefär 300 medarbetare).

Våra produkter (bl a sågverksmaskiner, returpappersmaskiner, gjutgods från ett av Sveriges äldsta järngjuterier samt kraftverktyg) skapar nytta hos våra kunder runt om i hela världen.

Glädjen – Det är helt enkelt kul att ägna livet åt de utmaningar företagandet erbjuder tillsammans med engagerade och kloka människor.

Tack, Johan August Gripenstedt!