De två bröderna växte upp i Norrköping där deras föräldrar ägde Holmstad Livs, en av stadens första snabbköpsbutiker. Det var också från föräldrarna som de fick sitt idrottsintresse med bland annat slalom och tennis.

År 1974 – när Ulf bara var 22 år och studerade på Handelshögskolan i Göteborg – köpte han sportbutiken Spiralen Sport i Norrköping. Två år senare anslöt sig den yngre brodern Bo och tillsammans nådde de stora framgångar med butiken. Under 1970- och 80-talet var sporten glödhet med namn som Stenmark och Borg samtidigt som modet kom in i sportkläderna. Det var en bra tid att äga sportbutik helt enkelt.

Men bröderna Eklöf vill vidare och 1983 köpte man Race Marine butiken i Stockholm city. Butiken blev en succé och från 1985 och framåt köpte bröderna upp ett flertal märken och butiker för att 1987 grunda Stadium. Den första butiken öppnades på Sergelgatan och premiären blev hysterisk med ordnings-vakter, Stenmark-autografer och en dagskassa på 1,6 miljoner.

Läs en intervju med bröderna Eklöf

De löparbanor som idag möter kunderna i alla Stadium-butiker kom till som en lösning på att lokalen på Sergelgatan hade en så liten entrébutik. Redan där fanns även inredningen med plintar, bockar och ribbstolar, och estetiken från amerikanska sporter med.

Idag är Stadium en av Europas största sportkedjor, med 160 butiker i Sverige, Finland och Tyskland samt näthandel i samtliga tre länder.