Klockan slår 1630 och regnet öser ner utanför fönstret. Jag har precis kommit hem ifrån en arbetsdag på ICA när telefonen ringer.

Det är en kvinna som ringer från ett tidningsförlag som säger att hon sett mina grafiska produktioner och att hon gillar dem! Hon berättar att de söker en formgivare till tidningen hon jobbar för och undrar om jag är intresserad. I vanliga fall kan jag vara snabb på att tacka nej men hennes smicker får mig att intresserat lyssna vidare.

Hon säger att det är en heltidstjänst på företaget och att de gärna ser att jag börjar så snart som möjligt. Jag ber att få återkomma och lägger på luren. Tusen tankar far genom huvudet och jag tänker att det kanske inte är så dumt i alla fall. Min anställning på ICA var inte riktigt som jag tänkt mig och jag formgivning ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Efter några dagars funderande ringer jag upp henne och säger att jag gärna åtar mig uppdraget på konsultbasis. Mitt uppdrag på ICA rullar vidare men nu kombinerat min egna verksamhet.

Dagarna, nätterna och helgerna fylls av uppdrag och jag trappar, i samförstånd med min teamledare på ICA, ner min anställning till 80%. Ju mer jag håller på desto mer inser jag att jag är på rätt plats. Efter några månader säger jag upp mig och flyger stolt och orädd iväg på egna vingar…