På tidningen Lands hemsida går det att läsa en både intressant och rolig artikel om historien bakom Deiles korvkiosk i Örebro..

Extra rolig blir den för mig som gammal Örebroare. Kiosken låg mycket strategiskt belägen mellan city och studentområdet, så det har hänt både en och två gånger att jag – och många med mig – besökt kiosken på väg hemåt i natten.

Korvkiosken, som kom att bli en institution i Örebro, öppnades 1960 av Lars Deile. Han hade tidigare varit tvungen att sluta på flera arbeten på grund av ryggproblem. Men att öppna korvkiosk blev en lösning på försörjningen.

För enligt artikeln, som bygger på en intervju med Lars Dejles son Morgan som tog över verksamheten, beviljades bara tillstånd att öppna korvstånd för dem som hade viss arbetsoförmåga.

Kiosken etablerades i vad som då var utkanten av Örebro. Men tack vare smart produktutveckling blev den snabbt en succé. Inte minst hos stadens bilburna ungdom – raggarna. Morgan Deile drev korvetablissemanget i 40 år, men säger sig fortfarande älska korv mé brö.

För den som undrar hur Morgan har det numera så bloggar han numera..