Från den första butiken i Stockholm finns Granit nu runt om i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Uner 2017 öppnar butik nr 28 och en webbshop som skickar till hela EU.

Bakom Granit står Anett Jorméus och Susanne Liljenberg som 1996 funderade på hur de kunde förenkla sina liv och få mer tid att leva. Resultatet blev ett livsstilsföretag som specialiserade sig på funktion och förvaring. Fortfarande är “Förenkla ditt liv – få tid att leva” företagets ledord.

Till 20-års jubileet lanseras boken Vardagskonst där 20 personer som inspirerat Granit berättar om hur de förenklat sitt liv för att få tid till det man verkligen vill göra. En ny rumsdoft 20 – The scent of Granit lanseras också. Med noter av våt asfalt, kartong, vanilj, tända ljus, vita lijor och nybryggt kaffe ska den i Sverige handgjorda doften symbolisera den urbanitet och trygghet som Granit strävat efter sedan starten 1997. Självklart kommer den i en förpackning gjord på samma sätt som de klassiska arkiv- och Maxi-boxarna som blivit ett signum för företaget, av handnitad cardboard.